Plantegem un risotto amb arròs integral, però pot fer-se al gust de cadascú, així com el tipus de bolet; nosaltres hem escollit trompetes de la mort i camagrocs.
Ingredients per a 4 persones:
La quantitat d'ingredients són les que nosaltres hem utilitzat, però poden variar-se segons les preferències.
- 4 o 5 tasses (mida cafè) d'arròs integral.
- 200g de camagrocs.
- 200g de trompetes de la mort.
- 2 cebes de mida mitjana.
- 200g de parmesà.
- 1 - 1,5 litres de caldo de pollastre/verdures.
- Oli d'oliva.
- Sal.
- Pebre negre.
Procediments:
Es tallen les dues cebes a daus ben petits que s'afegeixen a una paella (la que hem utilitzat és de 28cm) prèviament escalfada amb un rajoli d'oli. Es deixa coure la ceba a foc mig.
Es renten els bolets i es tallen, no cal massa petits ja que es reduiran, i s'afegeixen a la paella quan la ceba estigui dauradeta. Posem un pessic de sal (no cal posar-ne massa ja que el parmesà és força salat).
Quan els bolets estan gairebé cuits s'afageix l'arrós a la paella juntament amb el caldo que ja haurem escalfat fins a fer-lo bullir, n'afagirem aproximadament fins a cobrir l'arròs. Tornem a salar.
Depenent del tipus d'arròs s'haurà de coure més o menys estona. No ens oblidarem d'anar remenant (així aquest alliberarà el mucílag) i anirem afegint caldo si és necessari.
Un cop l'arròs està al punt que considerem adequat, en el nostre cas, al dente, es retira del foc i s'hi afegeix el parmesà ratllat que es mescla bé. Seguidament, s'afegeix pebre i sal si cal.
Pot deixar-se reposar una mica perquè l'arròs acabi d'absorvir el gust de tots els ingredients usats.
Bon profit i bon menjArt!
Recordeu que si teniu consells, voleu afegir algun detall a la recepta o voleu penjar la vostra pròpia només heu d'enviar-ho a menja.art@gmail.com o comentar-ho al blog!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada