Etiquetes

dijous, 25 de setembre del 2014

Risotto integral de camagrocs i trompetes de la mort

Estrenem l'apartat de receptes amb un risotto de bolets per fer un bon inici de la temporada de tardor.

Plantegem un risotto amb arròs integral, però pot fer-se al gust de cadascú, així com el tipus de bolet; nosaltres hem escollit trompetes de la mort i camagrocs.

Ingredients per a 4 persones:
La quantitat d'ingredients són les que nosaltres hem utilitzat, però poden variar-se segons les preferències.

  • 4 o 5 tasses (mida cafè) d'arròs integral.
  • 200g de camagrocs.
  • 200g de trompetes de la mort.
  • 2 cebes de mida mitjana.
  • 200g de parmesà.
  • 1 - 1,5 litres de caldo de pollastre/verdures.
  • Oli d'oliva.
  • Sal.
  • Pebre negre.

Procediments:
Es tallen les dues cebes a daus ben petits que s'afegeixen a una paella (la que hem utilitzat és de 28cm) prèviament escalfada amb un rajoli d'oli. Es deixa coure la ceba a foc mig.

Es renten els bolets i es tallen, no cal massa petits ja que es reduiran, i s'afegeixen a la paella quan la ceba estigui dauradeta. Posem un pessic de sal (no cal posar-ne massa ja que el parmesà és força salat).

Quan els bolets estan gairebé cuits s'afageix l'arrós a la paella juntament amb el caldo que ja haurem escalfat fins a fer-lo bullir, n'afagirem aproximadament fins a cobrir l'arròs. Tornem a salar.
Depenent del tipus d'arròs s'haurà de coure més o menys estona. No ens oblidarem d'anar remenant (així aquest alliberarà el mucílag) i anirem afegint caldo si és necessari.

Un cop l'arròs està al punt que considerem adequat, en el nostre cas, al dente, es retira del foc i s'hi afegeix el parmesà ratllat que es mescla bé. Seguidament, s'afegeix pebre i sal si cal.

Pot deixar-se reposar una mica perquè l'arròs acabi d'absorvir el gust de tots els ingredients usats.


Bon profit i bon menjArt!


Recordeu que si teniu consells, voleu afegir algun detall a la recepta o voleu penjar la vostra pròpia només heu d'enviar-ho a menja.art@gmail.com o comentar-ho al blog!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada